OBJEDNÁVKA

Termín

Čas je pouze orientační údaj. Budeme vás kontaktovat ohledně upřesnění.

Kontaktní údaje

V souladu se zákonem č. 101/2000 Sb., v platném znění (zákon o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, dále jen „zákon“) souhlasím se zpracováním poskytnutých osobních údajů.
OBJEDNÁVKA

Berete své zdraví jako samozřejmost?


Často si uvědomíme hodnotu svého zdraví, až když o něho přicházíme. Nedovolte, aby to byl váš případ.

A nemám na mysli jen momentální období chřipek a angín, které na nás během zimního období skočí. Často se totiž lidé okolo mě s nemocemi potýkají častěji, než by měli. Někteří více, někteří méně a někdo není nemocný, jak je rok dlouhý.

Napadá vás proč? Já osobně dávám zdraví dohromady s našimi pocity. S našemi myšlenkami a našemi emocemi.

Často se o svou mysl nestaráme a pak se dívíme, že se cítíme špatně, že nás přepadne každá chřipka. A že už máme druhé antibiotika po sobě….

 

Jistě jste už mnohokrát slyšeli a možná se i sami přesvědčili, že naše myšlenky ovlivňují naše zdraví . Tělo prostě slyší, co naše hlava říká a jen ji pokorně následuje. Je takovým naším otrokem. Myšlenky, které naši myl zatěžují, vytváří energii, která má velkou sílu mnohé měnit. Nejen k lepšímu, ale bohužel i k horšímu. Dokážou tvořit a budovat, ale také ničit. Není to nic převratného a my nemusíme být ani vědcem ani lékařem, abychom si uměli všimnout , že pod tíhou stresu a strachu naše srdce tluče o dost silněji a rychleji. A pokud cítíte smutek nebo vztek, není to naším okolím, ale myšlenkami, které v hlavě sebou nosíme.

Bylo mnohými chytrými lidmi a různými výzkumy dokázáno, že negativní myšlenky a pocity s nimi spojené, které se usídlí v našem těle, nám dokáží zdraví pochroumat a někdy vážně nalomit. Tak třeba stres způsobuje zažívací potíže, nebo  žaludeční vředy. Mnoho nahromaděného vzteku souvisí s vyšším tlakem, srdečními potížemi a slabenou imunitou … a tak bychom mohli pokračovat dál a dál.

 

Je dobré se od všech těch toxických myšlenek, které se v nás zabydlují, držte dál. Vím, že se tomu nedá jen tak poručit, ale pokusit se o to můžeme. Když to totiž jde jedním směrem, jde to i tím druhým. Když myslíme na fajn věci, radujeme se a myslíme jinak, jde pak vše o dost lépe a lehce, bez nepříjemných pocitů tam někde uvnitř... Pro naše tělo to má blahodárný účinek. Jen pozor, nemyslete si a netěšte se, že se okamžitě zbavíme svých neduhů, když si budeme podmračeně opakovat pozitivní věty a mantry.Tak to opravdu nefunguje. Tímto způsobem se naší paniky a nepříjemného sevření v žaludku nezbavíme. Není to zaklínadlo, které vám splní hned a na povel každé přání. Ale celkové pozitivní nastavení myšlení a zároveň konání, ovlivňují naše životy v lepším a pozitivním směru.

Jak?

Tak třeba tím, že zlepšují naši náchylnost k nemocím,  vitalitu, sílu, obranyschopnost organismu, ale hlavně dodávají energii a elán do života.

Když nás přece jen nějaká nemoc lapí, už jen to, že věřte v rychlé uzdravení, je hodně silný lék.

Zdá se vám to jako blbost? Příliš neuchopitelné, nesmyslné? Máte pocit že to nefunguje?

Mnoha výzkumy bylo dokázáno, že myšlenky mění chemii v našem mozku. Ta spouští reakci, která se může odrazit na naši fyzické schránce. Bylo mnoha výzkumy dokázáno, že naše myšlenky  mají moc měnit nejen náš mozek, buňky, ale i naše geny ( skvělá kniha Biologie víry)

Nemám na mysli, že když se budeme stále jen usmívat a radovat, že na nás neskočí nějaký ten vir a neskolí nás a zase  naopak, že když zrovna nebude váš den a vy se budete mračit a mít špatnou náladu, že ihned onemocníte. Jen vás chci upozornit, že naše nastavení myšlení ovlivňuje naše zdraví víc, než jsme si kdy mysleli. Mají prostě obrovskou moc, protože když dokáží spustit nemoc, dokážou nás i uzdravit. A čím víc si své myšlenky a dobré mentální nastavení  uvědomíte a budete ho pěstovat, tak vám vaše tělo jednou poděkuje.  

Každopádně to, že jsme jakž takž zdraví a odoláváme infekcím a horším zákeřným nemocem, není taková samozřejmost.

Proto se na chvilku zastavte a uvědomte si toto:

Stále máte zdravé nohy, které vás odnesou na místa, kam chcete. Máte zdravé ruce, které mohou udělat mnohé. Třeba řídit auto, uvařit večeři, napsat dopis nebo někoho obejmout. Máte mozek, který funguje a rozum, který umí dělat různá rozhodnutí. Srdce, ketré tluče a denně pracuje, abyste se udrželi na živu. Nezahlcujte své tělo toxickými myšlenkami, negativními emocemi. Dávejte mu to, co mu dělá dobře.

 

Nezapomínejte si někdy připomínat, jaké velké štěstí máte, že jste zdraví. Že máte svobodu pohybu a přemýšlení. Starejte se o své zdraví, jako o to nejcenější, co máte. Bez něho totiž nejsme svobodní, tak si ho važte a denně hýčkejte.

„Největším bohatstvím je zdraví“

(Virgil)

Pokud si nevíte rady a potřebujete se svých negativních emocí a myšlenek zbavit, přijďte se se mnou poradit. Ráda vám pomohu. Více na www.eft-terapeutka.cz

 

Objednávka se zpracovává, počkejte prosím...