OBJEDNÁVKA

Termín

Čas je pouze orientační údaj. Budeme vás kontaktovat ohledně upřesnění.

Kontaktní údaje

V souladu se zákonem č. 101/2000 Sb., v platném znění (zákon o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, dále jen „zákon“) souhlasím se zpracováním poskytnutých osobních údajů.
OBJEDNÁVKA

Jak jsem poslala paní D do háje


 
"Nesnažte se být dokonalí. Buďte úplní."
(Carl Gustav Jung)
 
 
 Zamyslete se nad významem slova - dokonalost. Co to vlastně je? Nikdo z nás není přece dokonalý. Jen si na dokonalost tak trochu hrajeme, nebo se o ni snažíme. Někdo se kvůli ní trápí třeba i celý život.
 
A tak jsem dala před pár lety paní "Dokonalé "vale a zjišťuji, jak osvobozující pocit to je.
 
„Dokonalost“ je všude kolem nás. Zírá na nás asi nejvíc z televize, časopisů a to v podobě "dokonalých žen". Jejich souměrných tváří, dokonalého makeupu, dokonalých vlasů a oblečení, dokonalé postavy...většina z nich je zavěšena do dokonalých mužů s nedbalou elegancí a zastřiženými vousy... oba dokonale vypadající….Oba všechno dokonale zvládají, své děti, firmy....  To vše je tak dokonalé, až nás z toho bolí hlava. Umělé dokonalosti je kolem nás opravdu mnoho!

 

Když jsem byla mladší, taky jsem se nechala strhnout a pobláznit. I já se chvíli snažila o dokonalost. Být dokonalá v práci, být dokonalá manželka a hospodyně, dokonalá matka, chtěla jsem mít dokonalé děti, vypadat dokonale, chovat se dokonale….. Abych na vlastní kůži zjistila, jaká je to blbost. Ta zvláštní touha po dokonalosti zabíjí vaše já. Vaši přirozenost a podstatu. Je další pastí v našich životech, kvůli které ztratíte mnoho času a energie.
 
Objevte, prozkoumejte a zamilujte se do krásy své nedokonalosti.
 
Dokonalost postrádá originalitu, výjimečnost a duši.
 
Moje malá rada:
Přestaňte se už kvůli dokonalosti trápit! Buďte nedokonalí, protože právě tím jste výjimeční. Jste jediní, kdo dostal na tomto světě privilegium ji mít. Každý jsme totiž originál a každý s nějakou nedokonalostí. Zaplať pánbuh, že nejsme stejní!
 
Právě tohle je tajemství, které vám měla říct vaše maminka. Chválit vás za to jací jste sami originální a vyjímeční. Ukázat vám, jak jednoduše pozvednout vaše přednosti a upozadit vaše nedostatky a cítit se přitom skvěle. Jestli vám to neřekla, už s tím nic nenaděláte. Důležité je, že teď to víte a můžete o sobě přemýšlet!
 
Proč se o dokonalost snažíme? Možná jsme to slýchávali právě doma, nebo se chceme někomu vyrovnat, své dokonalé sestře, kamarádce, …... Přijměte svou nedokonalost tak, jak je. Udělejte z ní přednost. Rozhlídněte se v přírodě, že taky není dokonalá a jak je krásná.  Podívejte se na louku plnou květin. Většina kytek má neprvidelné lístky, některé opadané, je tam spoustu pavučin, brouků, suché trávy.....Ale když ji vidíte, neříkejte mi, že se vám ta rozkvetlá nádhera nelíbí.
 

 

Začněte svoje nedokonalosti láskyplně přijímat i vy.
 
A kromě jiného, Paní Dokonalá je fakt nudná, tak trochu umělá, nemyslíte?
 
Nepřekvapí, nenadchne, nevynikne.
 
A předpokládám, že to vy nechcete. Udělejte ze svých nedokonalostí něco, co je na vás zajímavé. Naučte se je nosit, naučte se s nimi žít.
 
"No jo, to se lehce řekne," říkáte si, "ale má hlava mi nedá pokoj. Neumím se nad to jen tak povznést a říct si dost. V práci lítám pořád jako fretka, má prezentace musí být dokonalá, když neuvařím bio večeři, neuklidím celý dům, nerozvozím všechny děti z kroužků do kroužků a nebude večer voňavá bábovka na stole, nebudu dokonalá matka. Když vynechám zase jógu nebo posilku, tak ty nohy a zadek nebudu mít nikdy pevný, a má postava nebude dokonalá, když….." a tak stále dokola.
 
Jsme svázané povinnostmi, které nás vysilují a často radost nepřináší. Kde je ta volnost, kde je čas na to jen tak být? Kde je naše svoboda? Tak přidám ještě pár řádků pro hlavu a vaše myšlenky, aby měly trochu motivace nad tou nudnou dokonalostí přemýšlet jinak.
 
Jak přijmout svou nedokonalost?
 
Položte si otázku, mohu svou nedokonalost sama ovlivnit? Mohu ji odstranit?
Třeba jste nespokojená s tím, jak vypadá vaše pleť, postava, nebo vlasy. 
Můžete s tím něco dělat? Můžete – tak začněte! Upravte jídelníček, začněte se hýbat, pečujte pravidelně o pleť, navštivte odbornici v kosmetickém a kadeřnickém salonu a začněte se vědomě starat. Pak uvidíte ty změny.
 
Pokud máte na svou nedokonalost v podobě vzhledu vliv, tak nefňukejte, rozhodněte se a jděte do akce.
 
Nemáte na to vliv? Nedá se s ní nic dělat? Jako třeba, že máte krátké nohy po tátovi, pihovatý obličej, odstáté uši nebo že nejste vysocí nebo příliš malí? Už s tím neztrácejte ani minutu! A přijměte to.
 
Celý den nestíháte, snažíte se vše dokonale zvládnout v práci, doma, ale okolo desáté večer, kdy je vše jakž takž dokonalé, lezete po čtyřech do ložnice vyčerpáním? To moc dokonalé není, to je spíš smutné. Unavující. I na tom se dá mnohé změnit a pokud si nevíte sami rady, ráda Vás uvidím na EFT terapii a můžeme se s paní Dokonalou společně rozloučit, abyste se mohli cítit svobodně a sami sebou.

 

Objednávka se zpracovává, počkejte prosím...