OBJEDNÁVKA

Termín

Čas je pouze orientační údaj. Budeme vás kontaktovat ohledně upřesnění.

Kontaktní údaje

V souladu se zákonem č. 101/2000 Sb., v platném znění (zákon o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, dále jen „zákon“) souhlasím se zpracováním poskytnutých osobních údajů.
OBJEDNÁVKA

Jak ustát pracovní vyhoření?


Starostí je někdy více někdy méně. Někdy ale máme pocit, jakoby se s nimi roztrh pytel  a to na každé frontě. A my nevidíme jejich konec. A tak si řekneme, že to nějak dáme a zkoušíme vytrvat. Co už jiného? Zatneme zuby a pokračujeme v pracovním tempu, až dojdeme k bodu, který se jeví jako naprosté dno. Pomalu ztrácíme naději a cítíme vyhoření. Cítíme se na všechno sami a kolegové v práci nám ještě trochu té hořkosti naloží, o šéfovi nemluvě. Přepadá nás pocit, že se proti nám spiknul celý svět.

Uvědom si, že tvůj život patří jen tobě. Ty za něj neseš odpovědnost, ty jsi jediný, kdo může vše změnit, napravit, vylepšit nebo poslat do kytek. Nejen kolegy, ale i své nadřízené, když Ti v této situaci není dobře. Vždy máš volbu. Setrvat nebo odejít. Náš život a to jak s ním naložíme, jakou práci děláme a jestli nás baví, je výsledek řady rozhodnutí, která děláme. Možná stále opakuješ stejné chyby, ze kterých jsi se nepoučil, nebo nechtěl poučit a přiznat si je.

 

Asi máš nějký způsob, jakým řešíš nebo možná neřešíš konflikty.  Oni stále nějak nefungují. Nakládají ti víc práce, máš pocit, že nejsi dostatečně oceněný, nebo že tě kolegové neberou a využívají tě, protože jim to třeba dovolíš. Co takhle řešit svá rozhodnutí jinak, jak nebývá tvým zvykem? To bude pro okolí překvápko a možná i pro Tebe.  A právě tímto novým přístupem objevíš novou cestu, jak k situacím a lidem kolem sebe přistupovat.

Hledej na každém dni něco hezkého

Když nás válcují problémy, pracovní starosti a povinnosti, ztrácíme objektivní pohled na věc. Ale každý den se stane něco milého, pozitivního, jen musíme vynaložit trochu námahy, abychom si toho všimli. Je třeba shodit z ramen nával práce a na chvilku se nadechnout a rozhlídnout kolem sebe. Abychom to dokázali ocenit.

Pošli negativismus do háje

Právo nadávat a být někdy negativní máme každý. Někdy nám pořádná nadávka pomůže víc,než permanentní úsměv. Patří to k životu a k zachování si zdravého rozumu. Ale nenadávej a nestěžuj si denně. Ono to docela vyčerpává a negativismus sílí jen negativní energii. Vše se dá řešit a vykomunikovat a to i v parcovním prostředí.

 

Nedělej si starosti se zítřkem

Zítra je zítra a dnes je dnes. Už dnes máme někdy starostí nad hlavu, tak k nim nenakládej ještě ty na zítřek. Přiznávám, že je to někdy těžké. Zvlášť pro ženy, které milují plánovat. Nemáme rády nejistotu. A tak řešíme budoucnost celé rodiny a své práce pomalu rok dopředu. Jenže jsou bohužel věci, které dopředu nevyřešíme. Takže, když se soustředíš na úkoly jen dnešního dne, pravděpodobně vyřešíš i ty úkoly, co jsou na zítřek a nic Ti neuteče.

Nebuďte osamělí. Když jsme zavaleni starostmi, prací a vším tím haraburdím, co nás oslabuje, cítíme se ve svých starostech sami. Ale od toho máme své partnery, kamarádky, sestry nebo jiné naslouchací bytosti, které vás rádi vyslechnou a pohladí. A pokud máte pocit, že těchto spřízněných duší ve vašem okolí moc nemáte, pak nabízím své odborné rady a milé přijetí na terapii Eft a vyslechnutí všeho, co máte na srdci.

Udělejte vše, abyste byli z potíží co nejdřív venku. To je to, na čem záleží.

 

Objednávka se zpracovává, počkejte prosím...