OBJEDNÁVKA

Termín

Čas je pouze orientační údaj. Budeme vás kontaktovat ohledně upřesnění.

Kontaktní údaje

V souladu se zákonem č. 101/2000 Sb., v platném znění (zákon o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, dále jen „zákon“) souhlasím se zpracováním poskytnutých osobních údajů.
OBJEDNÁVKA

Kdy jste naposledy psali Ježíškovi? Já před 36 lety.

.

 

Milý Ježíšku,

stále o Tobě přemýšlím.  Ještě loni mě Tvůj příchod stresoval, protože jsem neměla nic nachystané včas. Lhala jsem dětem, že mám všechny dárky koupené a zabalené, ale nebyla to pravda. Pečení cukroví s dětmi jsem odkládala, protože jsem měla víc práce v salonu a neměla čas na přípravu vánoční atmosféry. Nebyl ani čas se v klidu projít Prahou, nebo zajít na vánoční koncert. Připadala jsem si nepostradatelná.

Letos je to jinak. Mám za sebou dva vánoční koncerty, napečené cukroví, zabalené dárky a postavený stromeček. Těším se na Tebe velmi, a proto Ti  po 36 letech píšu. Naposledy jsem Ti psala když mi bylo osm.  V té době jsem ještě věřila, že si mé dopisy čteš. Tenkrát byla má přání skromná, ale téměř vždy jsi mi je splnil. Za to Ti děkuji.

 

I přesto, že jsme toho tenkrát moc neměli,na ten blažený a bezstarostný pocit, že je konečně Štědrý den, nikdy nezapomenu.  Samozřejmě, že si pamatuji, jak mandariky a banány byly jen na příděl, že moc čokolády u nás doma nebylo, protože jsme nenakupovali v tuzexu. Ale peklo se 10 druhů cukroví a vůbec nám to nevadilo. Měli jsme mnoho času a krásně si u toho povídali. Pamatuji si, že i počet dárků pod stromečkem zdaleka nebyl takový, jaký mají naše děti dnes, ale možná, že o to víc jsme si všeho vážili. Nebo se mi to jen zdá?

Milovala jsem to ráno, kdy jsme snídali  vánočku s medem a bílou kávu, zdobili stromeček a koukali u toho na Pyšnou princeznu. Pak připravili vánoční tabuli a poslouchali  Rybovku a odpoledne šli zasněženou Prahou obejít pár příbuzných. Cestou jsme si dali pečené kaštany a přesně ve čtyři odpoledne jsme zašli na mši k Pani Marii Sněžné, kde jsem se k Tobě modlila. Modlila se, ať mi doneseš elpíčko od Kotvalda a Hložka, šedivé kamaše a barevné návleky k tomu. Tak skromná přání jsem měla.

 

Dnes si přeju , aby jsme byli všichni zdraví, aby můj syn Samuel začal mít rád učení, zejména pak matematiku, aby se naše Elinka dostala na gymnázium, aby byly v naší širší rodině trochu příznivější vztahy, aby jsme byli víc v klidu a nad věcí, aby jsme si méně stěžovali a více se radovali z maličkostí, aby jsme měli víc času na sebe a na lidi, které máme rádi, abych co nejlépe pomáhala svým klientům a dělala je šťastné.

To jsou má přání, která Ti posílám a dnes večer dám na tajné místo. Vím, že si ho vyzvedneš.

Děkuji Ti 

 

Anička

Objednávka se zpracovává, počkejte prosím...