OBJEDNÁVKA

Termín

Čas je pouze orientační údaj. Budeme vás kontaktovat ohledně upřesnění.

Kontaktní údaje

V souladu se zákonem č. 101/2000 Sb., v platném znění (zákon o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, dále jen „zákon“) souhlasím se zpracováním poskytnutých osobních údajů.
OBJEDNÁVKA

Co opravdu miluji?

Netušila jsem, jak těžké bude najít 30 milovaných věcí a činností.

Nevím, co se děje, ale poslední dobou se všechno kolem mě sype. I já jsem si naložila víc než obvykle. A někdy sotva popadám dech.

Dění kolem mě, ať už to jsou přátelé v permanentním stresu a spěchu, televizní zprávy nebo politické hašteření:(....to všechno na mě působí nějak negativně.

A jak se říká, to čím se zabývají naše myšlenky, to se nám také děje. 

"Štěstí ve tvém životě závisí na povaze tvých myšlenek"

(Marcus Aurelius)

Nedávno jsem ale narazila na hezký článek, který mě zaujal. Rozhodně nebyl negativní a proto mé srdce zaplesalo. Dokonce jsem se  na chvíli zastavila ve zběsilém psaní emailů, na které jsem měla vymezený čas. Ostatně jako na všechno během dne.

Nadpis článku zněl: Dokážete napsat 30 věcí nebo činností, které milujete po dobu 30 dnů? Pozor, vaše "tohle miluju" se nesmí opakovat! Takže jestli dobře počítám, měla bych jich napsat 900!

Vzala jsem si kus papíru a začala psát. Ale u činnosti č.12 jsem se zasekla a nevěděla, co dál. Moje myšlenky těkaly a já nebyla schopna přijít na další věci, které miluju. No, moc toho teda nebylo. Uvařila jsem si kávu, vypla mobil, zavřela počítač a trochu víc jsem se zamyslela. Udělala jsem si na své myšlenky čas.

A tak mě napadlo nakonec toto:

Miluju obě moje děti, mého muže, psa Baddyho, horkou kávu bez mlíka, čtení dobré knihy, zpívání, poslouchání hudby nahlas v autě, moji červenou mazdu,  tanec, pokec s mou nejlepší kamarádkou Petruškou (vpodstatě kdykoliv), červené víno, dobrý film v kině, můj nový parfém Gabriel od Chanell, dívat se do ohně, procházka se psem Baddym, psaní článků pro vás:),  Štědrý den, zpívání koled v kostele,  procházky Prahou a nespěchat ( hlavně Malá Strana a Kampa), horkou sprchu po cvičení, masáž celého těla, mytí hlavy u kadeřnice, škrábání na zádech ( vlastně kdekoliv na těle), vůni ohně, vůni posekané trávy, sbírání kaštanů, náš dům, Provance, vůni levandule,  a spánek.

 

Celou dobu, když jsem věci psala pod sebe, jsem se usmívala. Zkuste to taky, je to skvělá terapie, příjemné zastavení v pracovním tempu. Uvařte si třeba kávu, čaj a nebo si nalijte sklenku vína a pište. Je skvělé se alespoň pár minut věnovat něčemu opravdu příjemnému. A také si pak určitě položíte otázku, proč některé činnosti, které milujete, už neděláte?

Je to docela překvapující. Věřím, že najdete spoustu toho co milujete. Já už mám dnes za sebou 3. den, tedy 90 milujících činností a stále mě napadají další. Budu ráda, když mi pošlete mail, co milujete vy:)

Ps: a teď ještě miluju číst tyhle dvě knihy. Všem je vřele doporučuji. Ani nevíte, jak moc mi v poslední době pomohly!

Mějte krásný den, plný milovaných činností:)

Anna Pašková

Objednávka se zpracovává, počkejte prosím...