OBJEDNÁVKA

Termín

Čas je pouze orientační údaj. Budeme vás kontaktovat ohledně upřesnění.

Kontaktní údaje

V souladu se zákonem č. 101/2000 Sb., v platném znění (zákon o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, dále jen „zákon“) souhlasím se zpracováním poskytnutých osobních údajů.
OBJEDNÁVKA

Emoce jsou barvami duše...Jaké jsou ty vaše?


Emoce jsou zdrojem obrovské energie a vášně. Dávají našemu životu jiskru. Díky emocím dokážeme podat neuvěřitelné výkony. Emoce jsou velkolepé a neuvěřitelné. Když je necítíme, svět se stává mdlým a bezbarvým. Emoce nám pomáhají v rozhodování, při výběru partnera, ukazují nám, jestli jdeme tím správným směrem. Důležité je, abychom my emoce ovládaly a ne ony nás.

V dospělosti jsme všichni vystaveni prožívání mnoha druhům emocí. Nejen radostným, ale také  bolestným. Když v našem životě mají převahu víc ty bolestné a smutné , není nám dobře ve svém vlastním těle.  Když se nesnažíme s nimi něco dělat, začnou se pak v těle postupně hromadit. Mohou po sobě zanechat pěknou spoušť. Ptáte se jakou? Například tím, že se nám projeví v podobě psychosomatických onemocnění, budeme zažívat dramata ve vztazích, neúspěchy v práci, pocity nesmyslnosti života a tak dál a tak dál.

 

Pokud během našeho života jsme často citově zraňováni, nezbývá nám nic jiného, než si okolo sebe vytvořit obrannou síť. Tyto obranné sítě jsou pouhými pokusy uniknout vnitřní bolesti. Ale fungovat nějak musíme. Nasazujeme před sebou a svým okolím masky a měníme své chování tak, aby nás to vše co nejméně bolelo, abychom zapomněli. Abychom tu bolest necítili. Pak si klademe otázky: Kde se všechny tyto pocity vzaly? Jak jsme k tomu přišli? Z nějakého nedostatku…z něčeho, co nám v životě chybělo. Protože toužíme po uznání, po pochvale, a po přijetí za to jací opravdu jsme.

Častou odpovědí je bohužel naše dětství a rodičovská výchova. Většina zranění a utrpení přebývají v našem podvědomí a projevují se po celý náš dospělý život. Jsou to tajné programy, které nás můžou ubezpečit o naší méněcennosti a nízkém sebevědomí.

Naše obranné sítě nám sice přináší na chvilku emoční úlevu, ale z dlouhodobého hlediska jsou pravým duševním týráním.

Pokud patříte mezi ty, kteří cítí více negativních emocí, než těch dobrých, tak máte dvě možnosti. Uvědomit si je, na chvíli se zamyslet, jak se svým osobním životem naložit a poprat se s tím vším sám.

A nebo najít jinou cestu a nechat si poradit. Mnohé sdělit někomu, komu můžete důvěřovat a své břemeno na něm přenechat. Nechat si poradit, jak své smutky, strachy a své bolesti překonat a začít přemýšlet jinak, jak se znovu radovat ze svého života a jak se zbavit všech obav, které vám život přináší. Budu ráda vaším průvodcem ve vašich změnách k lepšímu. více na www.eft-terapeutka.cz

 

Objednávka se zpracovává, počkejte prosím...