OBJEDNÁVKA

Termín

Čas je pouze orientační údaj. Budeme vás kontaktovat ohledně upřesnění.

Kontaktní údaje

V souladu se zákonem č. 101/2000 Sb., v platném znění (zákon o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, dále jen „zákon“) souhlasím se zpracováním poskytnutých osobních údajů.
OBJEDNÁVKA

Jak zatočit se strachem?

Přemýšleli jste někdy o tom, proč se tolik bojíme? A věděli jste, že právě strach je nejčastější a jednou z nejstarších lidských emocí, které se na Zemi objevily? ( tou druhou je vztek) a vzhledem k tomu, že tu existuje přes 250milionů let, je v nás asi dobře zabydlený.

Většinou působí jako obranný mechanizmus. Patřil a stále patří k emocím, které nám pomáhali přežít. Zejména pak v době kamenné, kdy jsme brali nohy na ramena a utíkali před mamutem. I když z těchto dvou miláčků, by mě asi žádný starch nepřepad:)

Jenže jak je to se starchem dnes? Mně připadá, že je všude kolem nás. Ať už je to strach, že zklamu šéfa, že zase příjdu pozdě, že nejsem dobrá máma, strach z rozpadu manželství, strach z nemoci a mnoho mnoho dalšího. Některé z nás strach přímo ochromuje, jiným je jen nepříjemný.

Přemýšleli jste nad tím, co se při té hrůze, která nás popadne, děje s naším tělem?

Napnou se svaly tak, že se začnou přetahovat natahovače a ohýbače a popadá nás lehký nebo až silný třes, někdy se třeseme jako ratlík. Ke svalům přitéká krev, která je obohacená živinami. Je třeba si uvědomit, že krve máme  jen 5 litrů, což není mnoho, je to jako láhev od okurek. No a když krev nateče ke svalům, odkrví se organismus, kůže zbledne, s ní i naše útroby, což pociťujeme jako nepohodu v břiše, na hrudníku nebo sucho v ústech a naše tělo je paralizované.

Co nám strach může způsobit?

Až příliš často dovolíme našim obavám, strachu a pochybám ovládnout naše životy. Může nám bránit v úspěchu, v navazování nových vztahů, setkání se zajímavými lidmi, dělat věci, které nás baví....

Jak starch zmírnit a jak s ním pracovat?

Čím více na strach myslíte, tím více situace přitahujete. Navíc většina toho, z čeho strach máte se nikdy nestane. Nedávejte strachu ve své hlavě žádnou pozornost ani energii. Zaměřte svou mysl na něco hezkého, pozitivního, očekávejte jen to nejlepší a katasrofy si nepřipouštějte.

Věřte sami sobě!

Každodenní malé vítěztví, něco co se vám povede, vám dodá odvahu. Tím posílíte víru v sami sebe a to se pak dobře odráží na Vašich pocitech. Čtěte knížky o úspěšných lidech, kteří něco dokázali i přes spoustu překážek. Mějte kolem sebe stejně naladěné lidi, kteří vás v životě podporují.

Existuje jeden zaručený způsob, jak ochromující strach přelstít: přejmenovat ho na „vzrušení“

Vědci na univerzitě v Pennsylvanii provedli pokus se skupinou dobrovolníků, kteří měli provádět různé, pro mnoho z nich děsivé věci. Ať už šlo o veřejné projevy, zpívání karaoke před davem lidí, nebo počítání příkladů v časovém presu. Před každým z těchto úkolů si měli říct sami pro sebe nahlas jednu z těchto 3 vět:

„Cítím úzkost“

„jsem klidný“

„jsem vzrušený“

Nejvíc sebevědomí cítili ti z účastníků pokusu, kteří si předtím vsugerovali “vzrušení”. A také při všech úkolech dopadli nejlépe. Nejhůř si naopak vedli ti, kteří si říkali, že “cítí úzkost”. Zatímco “klid” na ně neměl téměř žádný účinek.

Jak to? Klid je opakem strachu a úzkosti, těžko si ho vsugerujete, když cítíte opak. Zatímco vzrušení se strachu hodně podobá. Stačí vypustit do strachu ty bublinky radostného napětí a zvědavosti, jak to dopadne. To, co vás čeká, nemusí být “hrozivé”, může to být “napínavé”.

Jak to máte vy? Trpíte nějakým tipem strachu, který vás omezuje ve vašich činnostech?

Pokud vás starch, panika nebo úzkost ve vašem životě delší dobu obtěžuje, přijďte na osobní konzultaci. Všechny tyto obavy lze pomocí metody EFT zmírnit nebo zcela odstranit.

Objednávka se zpracovává, počkejte prosím...