OBJEDNÁVKA

Termín

Čas je pouze orientační údaj. Budeme vás kontaktovat ohledně upřesnění.

Kontaktní údaje

V souladu se zákonem č. 101/2000 Sb., v platném znění (zákon o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, dále jen „zákon“) souhlasím se zpracováním poskytnutých osobních údajů.
OBJEDNÁVKA

Mé malé rituály v cestě za pohodou


Co rozhoduje o tom, jaký bude můj den?

1, Ranní vstávání 

Pro mě nejdůležitější část dne. Od samotného rána se odvíjí vše, včetně mé nálady. Nařizuji si budík o trochu dříve, než mám vstávat. Je to chvíle jen pro mě. Když otevřu oči, jsem chvíli jen se svými myšlenkami. Postupně se ladím na den, který je přede mnou. Přehrávám si jen příjemné věci, na které se už mohu těšit a nebo si nějaké rovnou v hlavě naplánuji. Věnuji si 10 min na protažení celého těla, třeba cvičením 5 Tibeťanů, velmi doporučuji. Nakopne okamžitě vaše tělo, ale hlavně mysl. Budím rodinu a připravuji všem zdravou snídani.

Podle času vyrážím na kratší nebo delší procházku se psem. Užívám si horkou sprchu a snažím se nespěchat. Spěch si opravdu během dne odpouštím. Ale stále na něm vědomě pracuji. Býval mým každodenním "parťákem" po mnoho let. Když si ho nedovolím, je mi skvěle. Je však třeba trochu víc plánovat. 

2, Oblečení

Řídím se náladou a moc mi to pomáhá. Necivím do plné skříně několik minut a už nepřemýšlím, co by se hodilo nebo nehodilo, jako před léty. Poslední dobou ráda nosím šaty a sukně, které různě barevně kombinuji . Někdy volím dle pohodlnosti, někdy se chci cítit víc elegantně, tak zkrátka poslechnu svou intuici a své emoce. Těm mimochodem dávám v poslední době téměř ve všem přednost. A vyplácí se.

Pak vyrážím do práce a do víru povinností a úkolů, které mě čekají. Má mysl je ale už připravená a naladěná na dobrou náladu, mám ze sebe dobrý pocit, že jsem pro sebe udělala pár příjemných věcí, které mě nestály ani mnoho času.

 

3, Umím se během dne zastavit

Vždy si dopřeju krátkou procházku cestou na oběd, nebo si jdu na chvíli posedět do mé oblíbené kavárny. Když je času víc, vyrazím na mé magické místo kousek od mé kanceláře, na Kampu. Na chvíli si sednu na lavičku a jenom tak jsem. Snažím se vypnout hlavu, zklidnit myšlenky, užívat si chvilku sama se sebou a daný okamžik. Nebo si vychutnávám dobrý oběd, nebo lahodnou kávu. Neberu do ruky mobil a nekoukám do modrého displeje. Někdy je to hodina, někdy jen půl, ale je moje. Nikdy si ji nenechám  vzít. Prostě se jen zastavím. Nic a nikoho kromě sebe v tu chvíli neřeším.

4, Večerní chvilka

Koupelnový rituál. Horká koupel s pěnou nebo vonným olejem. Ležím a poslouchám muziku, nebo jen ticho. Ve vaně jsme totiž opravdu sami se sebou, se svým tělem, svými pocity. Když nevyjde vana, nahradí ji dlouhá horká sprcha, která vždy smyje vše, co se za den nastřádalo. Nenechám si tento rituál vzít. Rodina i mé pubertální děti chvíli počkají. Doporučuji, i když máte děti malé a bouchají na dveře a pláčou za maminkou, vydržte!  Jaké si to uděláme, takové to máme:)

 

5, Malá radost pro sebe

Procházka po Praze beze spěchu. Snažím se vnímat a zároveň uvědomovat krásu kolem sebe v podobě starých domů, oken, kde se svítí, a kdy přemýšlením, kdo tam asi bydlí, všímat si lidí na ulicích...Mít víc oči otevřené a zpomalit.  Zastavit se na kafíčko v oblíbené kavárně, nebo  mé oblíbené pekárně a poklábosit s milou paní majitelkou, koupit si domů čerstvé květiny a ozdobit jídelní stůl, udělat si čas na zastávku v knihkupectví a mrknout na knihy, které tolik miluji a když si rovnou nějakou neodnesu, alespoň zalistovat…

Jsou to drobnosti a prosté radosti všedních dnů, které mi ten den naplní a vždy obohatí mou duši.

Snad jsem vás inspirovala a nějaký rituál třeba zařadíte i vy od svého života.

 

Objednávka se zpracovává, počkejte prosím...