OBJEDNÁVKA

Termín

Čas je pouze orientační údaj. Budeme vás kontaktovat ohledně upřesnění.

Kontaktní údaje

V souladu se zákonem č. 101/2000 Sb., v platném znění (zákon o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, dále jen „zákon“) souhlasím se zpracováním poskytnutých osobních údajů.
OBJEDNÁVKA

Nejdůležitější muž v životě ženy

Říká se, že máme jednu část těla ženskou a tu druhou mužskou. Protože každý z nás jsme z matky a otce stvořeni. To asi všichni dobře víme. Jen si možná někteří z nás neuvědomují, co podstatného dostáváme právě od otce a co od matky. Právě naši otcové mají na náš budoucí život velký vliv. Zejména pak na dcery. Jsou nejdůležitějšími muži v našich životech. 
Někdo možná souhlasně pokyvuje hlavou, někdo se možná mračí.
 
Pokud jsou nám dcerám tátové dobrým vzorem, když jsme malé nebo dospívající, dokážeme v našem životě mnohé. Jsme rozhodné, jdeme si pevně za svým cílem, jsme sebevědomé, máme dobrou a stabilní práci a netíží nás otázka peněz, protože věříme, že je umíme vydělat. Nebojíme se příliš riskovat. Tátové nás svým vzorem a dobrou výchovou  učí stát v mnoha situacích nohama na zemi a ovlivňují naše partnerské vztahy. Právě oni by nám měli čas od času říct jak jsme hezké, a že krásu máme po mamince. Že nám to jednoduše sluší!

 

Takže, pánové, je lepší své holčičky příliš nekritizovat zejména jejich vzhled, ale naopak  jim dávat najevo, že je máte rádi, podporovat je v jejich vizích a empaticky usměrňovat v jejich rozletu. Být pro ně mužským vzorem. Dát jim důvěru a možnost sdílet jejich trápení. Umět naslouhat, i když jim zrovna úplně nerozumíte. Stačí alespoň přikyvovat a být jim v jejich trápení na blízku. Snažit se je pochopit, i když jsou jejich trable neuchopitelné a nepochopitelné pro váš mužský dospělý mozek.
 
A tak přemýšlím o té mužské části v sobě. Co jsem od svého táty dostala já? Odešel, když jsem si to ani nemohla pamatovat. Byl mi necelý rok. Takže mužský vzor jsem jednoduše neměla. Naštěstí to zachraňoval trochu děda. Tím, že táta v mém životě chyběl vnímám, že jsem často nerozhodná. Paradoxně víc v maličkostech, než v zásadních rozhodnutích. Mám také z mnoha kroků a změn strach, i když to tak nevypadá  a rozhodně mám někdy problém stát s nohama pevně na zemi.
Naštěstí s výběrem partnera pro svůj život to dopadlo dobře. Asi jsem měla v hlavě jasný cíl. Našla  si člověka, o kterého se mohu opřít, který je skvělý táta a manžel a který mi dává pocit bezpečí, což každá žena potřebuje. 
 
I přesto, že můj vztah s tátou nebyl zrovna takový, který by si každá dcera přála, uvědomila jsme si po letech, že přece jen mi do života něco dal. A že jsem mu za to vděčná. Tak třeba jeho klid, vyrovnanost a smysl pro humor. Sečtělost a lásku k četbě a psaní. To vše jsem po něm zdědila. A nejen to. Také mám po něm hezké modré oči, snědou pleť , tmavé vlnité vlasy… A naštěstí jsem od něj neslyšela nikdy žádnou kritiku na svou osobu, naopak. Byly to spíš pochvaly a podpora v tom, co dělám a co plánuji. Uměl naslouchat a říct svůj názor, který mě nesoudil, jen byl k zamyšlení. A za to mu ze srdce děkuji.
 
Věřím, že mě měl rád. Škoda jen, že tu lásku ke mně neuměl dát víc najevo a neměl zájem se víc vídat. Je mi líto, že jsme neměli víc času si některé křivdy a nedorozumění vysvětlit. I tak má mužská energie ve mně nijak zvlášť nestrádá, jen někdy jsem trochu nejistá a více zranitelná. Ale to zase často zachraňuje ta zdravá ženská část, kterou v sobě mám, a která mi dává sílu.  Nemůžeme mít přece úplně všechno:)

 

Nemusí  být váš vztah s otcem, dcerou nebo synem zrovna skvělý, ale pokud máte možnost si pár věcí vyříkat, zeptat se a něco napravit, udělejte to a neodkládejte to až na pak...až budete mít víc času, až nebude horko, až se vrátíte z dovolené, nebo až budete mít méně práce.
 
Já už tu možnost nemám, a i když jsme si pár věcí s tátou vyříkali a odpustili, ty, na které jsem se chtěla ještě zeptat, jsme už nestihli.
 
Můžeme své táty milovat, nebo být na ně naštvaní, ale každopádně bychom měli být vděční, že nám dali život.
 

 

Objednávka se zpracovává, počkejte prosím...