OBJEDNÁVKA

Termín

Čas je pouze orientační údaj. Budeme vás kontaktovat ohledně upřesnění.

Kontaktní údaje

V souladu se zákonem č. 101/2000 Sb., v platném znění (zákon o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, dále jen „zákon“) souhlasím se zpracováním poskytnutých osobních údajů.
OBJEDNÁVKA

Co je příčinou nefunkčních vztahů?


Často dostávám otázku: " Co lidé na terapiích nejvíc řeší?"
Má odpověď je okamžitá: " Špatné vztahy "
 
Ruku na srdce, jak to máte vy? Jsou vaše vztahy dobré?
 
Mít dobré vztahy, ať už to jsou partnerské, mezi rodiči, sourozenci nebo s přáteli, jsou dle mého názoru jeden z  nejtěžších úkolů v našem životě. Ale když je zvládneme, je nám pak velmi dobře.
 
Vztahy prostě nejsou něco, co jednoduše jen existuje. Jsou křehké, zranitelné, je třeba se o ně starat. Věnovat jim čas a lásku. 
Neměli by být pro nás naši blízcí jen číslo v mobilu, na které si vzpomeneme pouze tehdy, když něco potřebujeme nebo je nám smutno.
Máme totiž tendence naše vztahy brát jako samozřejmost. Klasický příklad je ten partnerský. Když „ptáčka lapíme“ tak… nějak se pozvolna a pomalu přestaneme snažit. Myslíme si a doufáme, že bude fungovat vše tak nějak samo, ze setrvačnosti.  Po pár letech nás ubíjí sterotyp, přestáváme spolu mluvit a naše společné soužití nás přestává bavit. Nechce se nám dělat ta malá překvapení, už nepíšeme zamilované sms, nevymýšlíme úžasný program a trávíme spolu čím dál tím méně společného času, který jsme si tolik hýčkali.

 

Dosáhli jsme svého. Někdy nás v myšlenkách napadne, že většina lidí to tak přece má. Většina z nás časem sklouzne do rutiny, tak co bysme se snažili? Jenže to neznamená, že když takhle funguje většina lidí kolem nás, že je to návod na fungující vztah. Řekla bych, že máme dobře našlápnuto na začátek jeho konce. Stačí se jen kouknout okolo sebe…kolik vztahů se rozpadá, kolik lidí je nešťastných, kolik lidí spolu neumí mluvit...
 
Možná sebe v duchu přesvědčujete, že nemáte čas, nemáte sílu, nemáte chuť, ať se snaží okolí, partner, máma, ségra, kámoška….Ale nemůžete očekávat veškerou snahu od druhých, když vy sami jen čekáte.
 
Je to vždy o našich prioritách, začít s lidmi okolo sebe víc mluvit, ptát se a naslouchat. Je třeba chtít a dát do toho špetku své energie. Někde ji v sobě najít. Pokud ji nemáte a potřebujete se trochu nastartovat a dovědět se jak dosáhnout soulad v partnerských vztazích, mrkněte na mou novou knihu 9 kroků k vnitřní svobodě. Třeba vám pomůže si pár věcí uvědomit a posunout se o kus dál.
 
Miluji tento citát, je tak pravdivý:
 
 
Dej svým blízkým křídla, aby mohli létat, zázemí, aby se měli kam vrátit,
a důvod, aby chtěli zůstat.
 
(Dalajláma)

 

No a co je příčinou našich nefunkčních vztahů? Napadá vás?
Nekomunikujeme, nemluvíme a čekáme až....
Většina z nás dělá velkou chybu. Zvlášť my ženy!
 
Neřekneme, co si myslíme, ale máme ohromná očekávání, že nás všichni pochopí.
Mám pro vás špatnou zprávu. Nepochopí. Každý jsme jiný. Každý přemýšlíme jinak.
Každý z nás je originál. Proto se prosím přestaňte domnívat a začněte se ptát.
 
Lidstvo dokázalo opravdu mnohé. Objevilo žárovku, penicilin, sestrojilo letadlo, vymyslelo počítače a mobily…. ale naštěstí ještě nedokáže číst naše myšlenky. Zaplať pánbůh.
 
A jelikož jsme se nenarodili jako jasnovidci a věštkyně, čest vyjímkám, tak používejme k životu svou pusu a 2 uši, které nám příroda nadělila. Uši máme dvě, abychom více naslouchali než mluvili. Ale když máte něco na srdci, něco, co vás trápí, tak to prostě řekněte. Je to jediný způsob vyjádřit své pocity, emoce, a říct, co chcete a potřebujete. Když své emoce potlačujete a dusíte, uděláte v sobě pěknou paseku.
 
Takže, pokud vám něco vadí, řekněte to. Pokud vám někdo ublížil, řekněte to. Pokud se cítíte mizerně, řekněte to. Pokud máte nějaký nápad, řekněte to. Hlavně to v sobě neduste a nepředpokládejte, že se ti druzí dovtípí.
 

 

Když to jednoduše shrnu, tak pokud vás něco trápí na svém partnerovi, začněte mluvit. Pokud se necítíte dobře v práci a máte pocit, že byste měli dostat přidáno, řekněte to šéfovi. On totiž o tom pravděpodobně neví.  Pokud vás minule naštvalo chování vaší tychýně, kterým se trápíte už měsíc, povězte ji to. No a možná ta nová hezká kolegyně netuší, že o ni máte už delší dobu zájem, tak se usmějte a pozvěte ji na kávu…..
 
To, co člověka dělá velmi šťastným, jsou právě zdravé mezilidské vztahy. Tak se nad některými zamyslete a začněte víc mluvit. Uvidíte, jak se vám uleví a mnohé se urovná.
Pokud ani tak si nevíte rady a potřebujete pomocnou ruku, ráda vám svou pomoc nabízím.
 
Zamilovanost je zdarma, ale láska je mrakodrap, který musíte stavět sami.
A je asi jen na nás, jestli z něj uděláme chatrč, nebo Hilton.
 

 

Objednávka se zpracovává, počkejte prosím...